Order Assignments Now Get Upto 50% Off Get UPTO 50% OFF on Your 1st Assignment. Redeem Code: NEWCUST22 Order Now
Search
Listening..

CHCADV001 Facilitate the Interests & Rights of Clients

University: Queensland University of Technology

  • Unit No: 10
  • Level: Post Graduate/University
  • Pages: 3 / Words 801
  • Paper Type: Case Study
  • Course Code: CHCADV001
  • Downloads: 60
Question :

This assessment will cover certain questions which are like:

  1. What are the rights and responsibilities of Angelica
  2. Give the common risk in relation to safety and wellbeing in Angelica situation
  3. What is the main aim behind protection of child and their health.
  4. Give the indicator of risk which determines the issues for Angelica’s child health.
  5. Explain adult disclosure and the effective scenario.
Answer :

MAIN BODY

11. Describe Angelica’s rights and responsibilities.

Ans. In Australia, there are no such rights of mothers technically in law. But, there are some responsibilities of mother such as duty of mother in bringing up the child. It also includes the responsibility of not harming the child and to protect the child.

12. What are the common risks to safety and wellbeing that may also be relevant to Angelica’s situation?

Ans. The main risk in Angelica's case is that she may harm the child while bathing because she is physically disabled and can't perform the act of bathing safely(Curryer, et.al, (2020)).

13. Explain the risk or potential risk situations in this scenario.

Ans. The potential risk in this scenario is that Angelica may cause some injury to the child because she is unable to perform the basic functions of bathing and nurturing the child. Moreover, if she doesn't tell this to her husband, then her husband can also file a case against her in the court because it is the right of her husband to know every aspect of his child's right under the law of Australia.

14. What is the purpose of child protection legislation in health and community services contexts? How does it apply in Angelica’s situation?

 Ans. In Australia, the main purpose of health and community service is to ensure that no harm is caused to the innocent child. If The potential risk in this scenario is that Angelica may cause some injury to the child because she is unable to perform the basic functions of bathing and nurturing the child. Moreover, if she doesn't tell this to her husband, then her husband can also file a case against her in the court because it is the right of her husband to know every aspect of his child's right under the law of Australia. Any harm is caused to the child, then the authority can intervene in family matters. This absolutely applies in this case as Angelica can cause harm to her child due to her disability(Fraser and Stasa, (2021)).

A+ Grades @Affordable Prices! We deliver all academic papers from dissertations & assignments to thesis, & case studies. 5000+ satisfied students, you could be next! Place Your Order Now! Order Now

15. Describe the indicators that Angelica’s newborn child might be at risk in this situation.

Ans. The indicators in this case is that Angelica can harm the child while performing the act of bathing and daily activities of feeding the child. She can further harm the child in case of bringing up in the safe environment. Further more, Angelica would also be unable to cook food for the new born child as she is physically disabled.

16. What is meant by adult disclosure? Does it apply in this scenario?

Ans. The adult disclosure means when the child discloses the acts of some person who fears the child or does anything that is legally wrong to the child. The adult disclosure can be purposeful or accidental. This would mean that the child tells some other person that any misshapenness is happened to him. This also applies to this case as the mother can cause harm to child. Moreover, anyone else can also harass the child due to the disability of mother(Mugadza, et.al, 2019).

Note: You can ask our dissertation writing help experts for more details

17. In what way is there a conflict between Angelica’s needs and the policies and organisational requirements of the council service that she contacted?

Ans. The main problem between Angelica and council service is that Angelica wants to nurture her child by herself. But, on the other hand she is feared that the authority can take the custody of the child from her. The authority wants to take the custody of the child from Angelica because she is unable to give due care to

Download Full Sample
Cite This Work To export references to this Sample, select the desired referencing style below:
Global Assignment Help.(2022) CHCADV001 Facilitate the Interests & Rights of Clients Retrieved from: https://www.globalassignmenthelp.com/free-samples/childcare/chcadv001-facilitate-the-interests-rights-of-clients
Copy to Clipboard
CHCADV001 Facilitate the Interests & Rights of Clients Global Assignment Help ,(2022),https://www.globalassignmenthelp.com/free-samples/childcare/chcadv001-facilitate-the-interests-rights-of-clients
Copy to Clipboard
Global Assignment Help (2022) CHCADV001 Facilitate the Interests & Rights of Clients[Online]. Retrieved from: https://www.globalassignmenthelp.com/free-samples/childcare/chcadv001-facilitate-the-interests-rights-of-clients
Copy to Clipboard
Global Assignment Help CHCADV001 Facilitate the Interests & Rights of Clients. (Global Assignment Help, 2022) https://www.globalassignmenthelp.com/free-samples/childcare/chcadv001-facilitate-the-interests-rights-of-clients
Copy to Clipboard
Global Assignment Help CHCADV001 Facilitate the Interests & Rights of Clients. [Internet]. Global Assignment Help.(2022), Retrieved from: https://www.globalassignmenthelp.com/free-samples/childcare/chcadv001-facilitate-the-interests-rights-of-clients
Copy to Clipboard

Global Assignment Help writers have a vast range of subject expertise. We have provided childcare assignment help to many nursing students. Whenever a query like, “Will you do my assignment?” comes, we are on it immediately. We have also offered unmatched solutions to students seeking programming assignment help. Our professionalism and work ethics have made us the leading thesis writing help provider worldwide. For reliable research paper help, contact us right away!

Boost Grades & Leave Stress

Share Your Requirements Now for Customized Solutions.

Lowest Price
USD 7.13

Delivered on-time or your money back

100+ Qualified Writers

For Best Childcare Assignment Help

View All Writers
FREE Tools

To Make Your Work Original

  • tools Paraphrasing Tool

    Check your work against paraphrasing & get a free Turnitin report!

    Check Paraphrasing
  • tools Plagiarism Checker

    Check your work against plagiarism & get a free Turnitin report!

    Check Plagiarism
  • tools Reference Generator

    Get citations & references in your document in the desired style!

    Generate References
  • tools Grammar Checker Tool

    Make your content free of errors in just a few clicks for free!

    Grammar Checker
  • tools Essay Typer

    Generate plagiarism-free essays as per your topic’s requirement!

    Essay Typer
GAH whatsapp